MENU
SLUITEN

Is een nieuwe baan ook (één van) jouw goede voornemens?

Geüpdatet 3 december 2021

Je kent vast mensen die een lijstje bijhouden met dingen waar ze in het nieuwe jaar écht mee willen starten. Want gemiddeld genomen heeft 80% van de Nederlanders goede voornemens.  De populairste is Je minder druk maken. Daarna komen Meer sporten of bewegenen afvallen. Sinds vorig jaar is ‘Relaxter leven’ ook erg populair geworden.

 

Reality kicks in

In de eerste week van het nieuwe jaar is nog maar 77% bezig met hun goede voornemens. Daarna gaat het rap. Want studie heeft uitgewezen dat na twee weken de meeste mensen hun goede voornemens aan de wilgen hangen. Zonde, want al die goede voornemens stonden wel voor een bepaald verlangen.

 

Overschat het niet

Veel mensen overschatten wat ze in een week kunnen doen, maar onderschatten wat ze in een jaar kunnen doen. Veel goede voornemens sneuvelen omdat mensen in die eerste week zich vol overgave storten op alles wat ze zich hebben voorgenomen. Ze hangen vol in de gewichten of nemen geen koolhydraat meer tot zich. Dat doet pijn en door die pijn bedenken veel zich.

In dit geval kan je veel beter je plannen uitsmeren over (bijvoorbeeld) een jaar en niet verwachten dat je jouw goede voornemen al in de eerste week kan afvinken.

 

Morgen bestaat niet

Daarnaast een interessant weetje over morgen: het bestaat niet. Het is nog geen realiteit, dat is alleen het nu. Dus is het lekker veilig om plannen voor morgen te maken, want morgen zit nog vol potentie. Je hoeft je er nu niet druk om te maken.

Morgen bestaat dus nog niet. 2022 bestaat dus al helemaal niet. Maar dat goede voornemen bedacht je wel nu. Daarom is nu ook het beste moment om te starten met jouw goede voornemens!

 

Hét voornemen voor 2022

Sinds de komst van het coronavirus staat het goede voornemen; Meer tijd besteden met familie en vrienden, erg hoog op de lijst. Dat is ook helemaal niet zo gek met al die veranderingen binnen de samenleving, zoals de 1,5 meterregel, beperkt aantal gasten ontvangen en ga zo maar door.

Geniet daarom allemaal een beetje extra van het gezelschap dat je hebt! Of je nou thuis ‘uiteten gaat’ of gewoon een filmpje op de bank kijkt, doe het vooral (voor zover het kan) lekker samen.

 

Zo zijn jouw goede voornemens wél een succes

Het succes van goede voornemens zit vooral in het niet wachten, maar gewoon doen! Als jij vandaag bedenkt dat je een goed voornemen hebt, geeft niets zo een goed gevoel als gelijk stappen te ondernemen om het in gang te zetten. Dus als een nieuwe baan in 2022 ook op jouw lijstje van goede voornemens staat, kan je maar beter vandaag beginnen. Wij helpen je graag!

We hebben een leuk team van consultants die staan te trappelen om jou te helpen aan die nieuwe baan.  Je hebt geluk, want die staan nu voor je klaar ;-) Het enige dat jij hoeft te doen is contact met ons opnemen. Naar aanleiding van een concrete vacature, of stuur een open sollicitatie omdat je nieuwsgierig bent naar jouw mogelijkheden. Daarna zorgen wij voor de rest.

 

Auteur

Bart Balm

Publicatiedatum

3-12-2021 10:32

Delen