MENU
SLUITEN

Vijf redenen om in de lifttechniek te werken

De lifttechniek is een veelzijdige tak van sport. Er zijn veel redenen om een carrière in de lifttechniek te kiezen en wij hebben er vast vijf voor je uitgekozen.

Reden 1: de mooiste plekken

De liftmachinekamer is vaak te vinden op het dak of op de hoogste etage van imposante gebouwen! Dus je lunch nuttigen terwijl je van de mooiste uitzichten geniet, is zeker geen uitzondering.

Reden 2: vrijheid

Net zoals andere buitendienstfuncties is een servicefunctie binnen de lifttechniek eentje met veel vrijheid. Vaak start je vanuit huis en ga je met je eigen, goed uitgeruste bus op pad. Je bent vaak verantwoordelijk voor je eigen rayon dus je kan ook nog eens je eigen agenda indelen. Fijn!

Reden 3: de leukste plekken

Of het nou Schiphol is, een verzorgingstehuis of een shoppingcenter: je komt op de leukste plekken terecht. Je komt onder de mensen, maakt een praatje met ze als het uitkomt en als je werk gedaan is, pak je je gereedschap en gaat naar de volgende leuke plek. Tijdens het sleutelen werk je dus ook nog aan je sociale vaardigheden. Wel zo gezellig, natuurlijk.

Reden 4: verschillende technieken

Als liftmonteur krijg je te maken met allerlei verschillende disciplines. Dus als je alsmaar wisselende werkplek en de mooiste uitzichten je nog niet genoeg voldoening geven, biedt dit je wellicht de uitdaging die je zoekt. Je kan namelijk te maken krijgen met elektrotechniek, hydrauliek, aandrijftechniek en besturingstechniek.

Reden 5: gekke plekken

Ja, je leest het goed: gekke plekken. Je komt namelijk liften tegen op bijzondere plekken waar je zie niet direct verwacht of waar je als liftmonteur wel komt maar als normale sterveling niet. Wat denk je bijvoorbeeld van de goederenlift in een trein of het WTC-gebouw op de Zuidas waar niet veel mensen zijn toegestaan?

Nieuwsgierig naar nog meer redenen?

We kunnen er zo nog vijf benoemen, geen probleem. Benieuwd geworden? Laat het ons weten, dan praten we erover. Naast redenen om in de lifttechniek te werken kunnen we je bijvoorbeeld carrièreadvies geven, informeren over jouw kansen binnen de lifttechniek en we kunnen je vertellen welke bedrijven binnen de lifttechniek op dit moment zoeken naar mensen met jouw kwaliteiten.

Auteur

Bart Balm

Publicatiedatum

27-11-2020 13:08

Delen