MENU
SLUITEN

Hoe wordt jouw cv beoordeeld?

Je persoonlijk en unieke voetprint dat gevuld is met verschillende werkervaringen die je hebt opgedaan tijdens je loopbaan. Wat voor jou als belangrijk oogt wordt wellicht door degene die jouw cv beoordeelt anders ervaren en visa versa. Maar waar wordt dan wel precies naar gekeken door Recruiters? 

Recruiters beoordelen gemiddeld binnen 6 secondes jouw cv waarin er naar de volgende onderdelen wordt gekeken: huidige functie, huidige werkgever, start- en einddata, vroegere functies, vroegere werkgevers, opleiding en cursus. Wat er dan zo belangrijk is aan deze aspecten?

 

Functies en werkgevers

Als eerst wordt er gekeken naar welke functie je recent hebt beoefend. Zorg er daarom voor dat jouw cv actueel is met daarin jouw huidige werkgever en functienaam. Klinkt dit logisch? Bij veel cv’s ontbreekt deze informatie.

Tip) Zet in je cv jouw huidige of meest recente werkgever bovenaan en werk dan naar het verleden toe.

 

Werkzaamheden

Voor jou is het vanzelfsprekend hoe jouw werkdagen eruit zien en welke werkzaamheden je doet. Voor ons is dit echter één groot vraagteken waarnaar we dan ook zeer benieuwd zijn. Één van de aspecten waarnaar gekeken wordt in jouw cv is welke werkzaamheden je precies hebt uitgevoerd. 

Tip) Benoem in je cv puntsgewijs welke werkzaamheden je hebt uitgevoerd. Én als je het echt goed wil doen benadruk dan de werkzaamheden die relevant zijn de functie die je graag wilt beoefenen.

 

Start- en einddata

Vroeger was het normaal dat men jaren bij hetzelfde bedrijf bleef werken. Tegenwoordig is dit niet meer zo wat ervoor zorgt dat sollicitanten hun cv’s verrijken met verschillende opdrachtgevers. En ondanks dat het hebben van meerdere werkgevers tegenwoordig normaal is, wordt er bij het beoordelen van het cv wel naar het aantal wisselingen en de duur bij een opdrachtgever gekeken.

Tip) Ben je al jaren als uitzendkracht werkzaam en wil je in vast dienstverband benoem dit dan nadrukkelijk in je cv. Wanneer er velen wisselingen worden gezien in een cv dan wordt er vaak vanuit gegaan dat een sollicitant houdt van het werken op projectbasis en dus niet geïnteresseerd in vast dienstverband.

 

Opleiding en cursussen

Vaak zien we dat in een cv enkel de schoolinstantie wordt benoemd en niet de opleiding. Het is juist belangrijk om de studierichting die je hebt gedaan te benoemen. Vergeet daarnaast ook niet om in je cv de cursussen die je tijdens je loopbaan hebt gevolgd op te noemen.

 

Algemene tips:

Lengte cv - Maak je cv niet langer dan 1 tot 2 pagina’s, tenzij je een erg lange carrière hebt. Ben je nog niet zo lang op de arbeidsmarkt, houd het dan bij 1 pagina;
Opmaak – Gebruik niet teveel ruimte voor je personalia (beschrijving over wie jij bent), zodat je meer plek hebt voor belangrijkere informatie;
Toesturen cv – Sla je cv op als PDF. Dit staat voor bedrijven netter;
E-mailadres – We hebben (bijna) allemaal wel een mailadres dat we gebruiken voor een game-account of andere informele zaken. Vermeld deze niet op je cv maar gebruik je nette mailadres

Auteur

Jayresa Epskamp

Publicatiedatum

28-5-2021 8:39

Delen