MENU
SLUITEN

Automonteur in de lifttechniek

Hey, automonteur! Al eens een carrière in de lifttechniek overwogen?

Een carrière in de lifttechniek is uitdagend. Verschillende technieken en disciplines, gave plekken waar niemand komt en lekker vrij met de juiste hoeveelheid verantwoordelijkheid. Ons hoef je niet enthousiast te maken voor een baan als servicemonteur, modernisatie monteur of reparatiemonteur in de lifttechniek. We zijn het immers al. Maar wist je dat de lifttechniek zelfs zó veelzijdig is dat je er met een achtergrond in andere technieken ook terecht kan? Met een achtergrond in de autotechniek, bijvoorbeeld.

Werken als automonteur in de lifttechniek

Als monteur in de autotechniek heb je over het algemeen genomen een goede technische kennis. En in veel gevallen vind je het ook niet erg om vieze handen te krijgen. En als je, om wat voor een reden dan ook eens wil kijken waar je verder met die technische skills terecht kan, dan kom je al snel bij de lifttechniek uit.

Neem de functie van reparatiemonteur bijvoorbeeld. Als er iets mis is met een liftinstallatie word jij ingezet om de lift te fixen. En als je het nog steeds niet erg vindt om vieze handen te krijgen zit je goed, want je bent lekker aan het sleutelen met gave onderdelen. En na afloop zorg je ervoor dat je de liftinstallatie in perfecte staat achterlaat (en jezelf natuurlijk ook), en ben je klaar voor de volgende reparatieklus op verschillende locaties in plaats van de werkplaats.

Maar als je juist die vieze handen he-le-maal zat bent, is de functie van servicemonteur misschien wel wat voor je. Want je mechanische kennis blijft ontzettend waardevol. En aangevuld met een stukje elektrotechniek heb je een héle gave baan die op veel gebieden lijkt op je job als automonteur. 

Nieuwsgierig geworden?

Ben jij een automonteur en ben je benieuwd geworden naar jouw kansen in de lifttechniek? Dan leren we je graag kennen want we hebben je er veel over te vertellen. Samen bespreken we je wensen en vinden we vast een uitdaging die bij jou past, daar zijn we van overtuigd!

Auteur

Bart Balm

Publicatiedatum

27-11-2020 13:16

Delen