MENU
SLUITEN

Shai Tauwnaar, een powervrouw in de techniek

Vrouwen in de techniek zijn nog altijd een schaarse verschijning. Onterecht, natuurlijk, want dat technisch inzicht zit ook bij vrouwen meer dan goed. En dat bleek ook bij Shai Tauwnaar, die we interviewde over vrouwen in de techniek. We vroegen haar naar haar loopbaan, ambities en hoe zij (andere) vrouwen in de techniek ziet.

 

Wie ben je en wat doe je?

“Ik ben Shai Tauwnaar. Ik woon alleen en ik werk in de machinebouw. Om precies te zijn in de assemblage en sleutel veel aan conveyer belts /transportbanden waar pakketjes overheen gaan. Dat doe ik bij MHS waar ik, via Spie, op dit moment al bijna een jaar werk. 

Het werk en het bedrijf bevallen goed. Ik heb eerst een tijdje op de expeditie gewerkt waar ik veel van heb geleerd. Nu zit ik bij assemblage en dat bevalt beter; de sfeer is rustiger en het werk is leuker, ik werk gewoon nu eenmaal graag met de techniek. Soms moet ik alsnog wat order picken (wat me goed lukt omdat ik de ervaring al heb), maar mijn hart gaat toch echt uit naar de techniek.”