MENU
SLUITEN

10 sollicitatietips: van ons, voor jou

Solliciteren kan knap lastig zijn. Vooral als je al langere tijd voor dezelfde werkgever werkt en je sollicitatietechnieken misschien wat roestsporen vertonen. Maar vertrouw ons, je bent niet de enige. Verreweg niet. Elke dag spreken we techneuten die hiermee stoeien. Maar elke dag opnieuw helpen we ze ook de juiste keuzes maken waardoor ze zelfverzekerder het sollicitatieproces ingaan en uiteindelijk succesvoller zijn in hun sollicitaties.

In dit artikel delen we onze 10 meest gegeven sollicitatietips. Als je merkt dat jouw sollicitaties niet het gewenste effect hebben, dan zijn deze tips misschien wel precies wat jij nodig hebt. Lees en gebruik ze, en wellicht hoef je binnenkort niet meer te solliciteren.

We kiezen er bewust voor om niet te praten over opmaak, lettertype, balkjes en kleurtjes. We vinden het vanzelfsprekend dat je solliciteert met een overzichtelijk cv zonder teveel poespas dat afleidt van de inhoud. Deze 10 tips gaan over de inhoud en over aandacht. Ze gaan verder dan het oppervlakkige maar zoomen in op wat er echt toe doet: jouw carrière en jouw toekomst. Veel leesplezier!

 

Sollicitatietip 1: een korte intro

Begin je cv met een korte introductie over jezelf. Beschrijf wie je bent, welke kwaliteiten je hebt en wat je tijdens je opleiding en/of je werk hebt geleerd. Echter, beschrijf niet hoe jij jezelf vindt. Beschrijf het vanuit het perspectief van anderen. Vraag bijvoorbeeld oud-collega’s eens naar hun ervaringen met je en gebruik die quotes om je cv krachtiger neer te zetten. Schrijf bijvoorbeeld “Een oud-collega beschrijft me als een vakkundige metaalbewerker met veel kennis en ervaring die ik graag deel met anderen” en niet enkel “Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd”. Het is veel waardevoller als anderen het over je zeggen dan als je het over jezelf zegt.

 

Sollicitatietip 2: wees specifiek

Wees zo specifiek mogelijk over jouw toegevoegde waarde. Stel, je bent een monteur technische dienst en je hebt de afgelopen jaren geïnvesteerd in waardevolle cursussen waarmee je extra waardevol bent voor het bedrijf waar je solliciteert. Benoem dan niet alleen dat je die betreffende kennis hebt maar vertel ook hoe je die kennis gaat inzetten om het bedrijf waar je solliciteert beter verder te helpen.

 

Sollicitatietip 3: vertel hoe jij je carrière in de techniek ziet

Het is eenvoudig om te vertellen wat je niet wilt, maar weet je ook wat je wél wilt? Wijd een paragraaf aan jouw ideale toekomst binnen het bedrijf waar je solliciteert. Wil je bijvoorbeeld binnen vijf jaar promotie maken, vertel het. Of beter nog: vertel welke functie je binnen vijf jaar wilt hebben en opper een manier waarop je dat kan bereiken, en wat je daarvoor nodig hebt. En zo werkt het met alles. Wil je nu bijvoorbeeld wel in een 3-ploegendienst werken maar over drie jaar niet meer omdat je dan andere prioriteiten hebt, beschrijf het vast in je brief. Hiermee laat je zien dat je actief over je eigen toekomst nadenkt en dat, als het aan jou ligt, het bedrijf dat je aanschrijft er onderdeel van is.

 

Sollicitatietip 4: onderzoek het bedrijf

Wanneer je solliciteert én wanneer je op gesprek mag, doe je er goed aan om het bedrijf eerst te onderzoeken. Waar staan ze voor? Wat kan je vinden over hun bedrijfscultuur? Zijn er video’s te vinden waarin je meer informatie krijgt over de dagelijkse gang van zaken? Ken je misschien mensen die er al werken? Alle informatie is welkom. Hiervoor bekijk je natuurlijk de website van het bedrijf, maar bekijk ook eens op LinkedIn, Facebook en Instagram hoe het bedrijf zich presenteert. En die eventuele bedrijfsfilm bekijk je natuurlijk via Youtube. Wanneer je deze informatie hebt, gebruik ’t in je voordeel. Komen de kernwaarden van het bedrijf overeen met die van jezelf, gebruik het in je brief als onderbouwing waarom jullie zo goed bij elkaar passen.

 

Sollicitatietip 5: bel eerst

Er staat altijd wel een contactpersoon in de vacaturetekst. Bel die eerst en maak vast kennis, want zeg nu zelf, “Beste Ben” klinkt toch veel beter dan “Geachte heer /mevrouw”? Het is altijd beter om iemand persoonlijk aan te schrijven. En het is nóg beter als je de Ben uit het voorbeeld al even hebt gesproken aan de telefoon. Vraag bijvoorbeeld of de functie nog open staat, wat voor een kandidaat ze precies zoeken, in wat voor een team je terecht komt en vraag naar achtergrondinformatie over het bedrijf. Zorg er natuurlijk wel voor dat deze informatie niet gewoon op de website staat, maar stel gerichte vragen die je in je sollicitatiebrief goed kan gebruiken (zie ook tip 4). Daarnaast geldt natuurlijk ook dat als Ben je naam al kent en weet dat hij van jou een sollicitatie kan verwachten, hij extra alert is op jouw bericht. Hierdoor is de kans dat je onderop de welbekende stapel komt te liggen erg klein.

 

Sollicitatietip 6: schrijf actief en krachtig

Voorkom omslachtige zinnen zonder inhoud. Schrijf bijvoorbeeld niet “Ik wil me gaan ontwikkelen” maar “Ik ontwikkel me...”. De eerste zin is passief, het beschrijft een wens. De tweede zin beschrijft actie: je doet het. Vaak lezen we soortgelijke constructies waaruit blijkt dat iemand niet concreet genoeg is over zijn of haar toekomstdroom. Als je weet waar je voor gaat, beschrijf het alsof het ook zo is. Zo kom je veel krachtiger over. Schrijven is schrappen. Betrap je jezelf op het (overmatig) gebruik van woorden als ‘gaan’, ‘willen’, ‘zijn’ en ‘worden’, herzie je cv of je brief dan even, het maakt vaak een groot verschil.

 

Sollicitatietip 7: stel vragen

Vragen stellen toont interesse. Bedrijven waarderen dit. Sterker nog, bedrijven en recruiters gaan er juist vanuit dat je vragen stelt. Het toont dat je iets onderzocht hebt, geen bevredigend antwoord vond maar toch op zoek bent naar het antwoord. Het beste moment waarop je deze vragen kan stellen, is tijdens een kort telefoongesprek voorafgaand aan je sollicitatie (zie tip 5). Zo toon je interesse én heb je waardevolle informatie die je in je motivatiebrief kan gebruiken.

 

Sollicitatietip 8: alleen relevante ervaring

Dit is misschien een open deur maar vaak zien we niet-relevante werkervaring op een cv staan. Een vakantiebaantje als vakkenvuller bij de AH is niet interessant als je solliciteert op een functie van Lead Engineer. Soms is het ook mogelijk om werkervaringen te clusteren. Werkte je bijvoorbeeld langere tijd voor een detacheerder en heb je in die tijd voor veel verschillende bedrijven gewerkt, benoem dan niet al die bedrijven op je cv in de hoop dat je sterker naar voren komt. Dit heeft vaak juist een averechts effect omdat het lijkt alsof je overal maar korte tijd werkte. Deed je vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld voor de buurtvereniging, het lokale verzorgingstehuis of bij de voedselbank? Vermeld die ervaring dan juist wel. Dat toont namelijk dat je ook in je vrije tijd bezig bent om jezelf te ontwikkelen. Probeer wel die ervaring te koppelen aan je sollicitatie. Als je bijvoorbeeld een coördinerende rol hebt gehad binnen de buurtvereniging, vertel dan welke vaardigheden je leerde die je in je nieuwe baan kan toepassen. En voor je hobby’s vind je ook vast een plek op je cv.

Kleine kanttekening: een werkgever staat altijd beter op je cv dan geen werk. Dus als het verwijderen van niet-relevant werk resulteert in grote gaten, laat het dan liever staan.

 

Sollicitatietip 9: elke keer een nieuwe set

Het is misschien wat werk maar je sollicitaties zullen effectiever zijn als je jouw cv en je brief aanpast aan het bedrijf en de functie waarop je solliciteert. Recruiters hebben namelijk een radar voor standaard cv’s en motivatiebrieven die aan de lopende band worden geproduceerd. Besteed er tijd en aandacht aan en uiteindelijk zal je minder tijd kwijt zijn met solliciteren omdat je eerder een baan vindt.

 

Sollicitatietip 10: een goede voorbereiding...

Als je al deze tips en vragen doorneemt en overwogen solliciteert, is je sollicitatiegesprek straks een stuk eenvoudiger. Je hebt je vragen paraat, je weet waar je wilt zijn over (bijvoorbeeld) een jaar of 5 en je weet welke toegevoegde waarde je bent voor het bedrijf. Het enige waar je je dan nog op moet focussen, is het gesprek zelf. Oké, misschien een beetje chargerend gesteld, maar daar komt het wel op neer. Je weet wie je bent, waar je naartoe wilt en welke waarde je hebt. Zorg er tijdens het gesprek voor dat je enthousiast bent over je werk, wees altijd positief, spreek geen kwaad over je vorige werkgever en toon dat je oprecht geïnteresseerd bent. Zorg ervoor dat er een klik ontstaat tussen jou en je nieuwe collega. Je overtuiging, zelfkennis en enthousiasme werken aanstekelijk waardoor je kansen substantieel groter worden. Het werkt echt!

 

Meer sollicitatietips?

Samenvattend is de belangrijkste tip in één woord: AANDACHT. Besteed aandacht aan je motivatie, aan je cv en natuurlijk aan het onderzoeken van misschien wel je nieuwe werkgever. Die aandacht krijg je altijd terug in de vorm van een compliment, interesse van de recruiter of misschien zelfs een snelle nieuwe baan.

Wil je meer en persoonlijke tips op jouw cv, je motivatiebrief of op de manier hoe je jouw sollicitaties behandelt? Stuur dan jouw cv, je motivatiebrief en een korte introductie naar bart@krosto.nl. Hij geeft je concrete en op-maat-gemaakte tips waar je verder mee komt. Wil je meer carrièreadvies, bijvoorbeeld bij welke bedrijven je het beste passen, in welke functie je écht tot je recht komt of hoe je jouw carrièredoelstellingen behaalt? Neem dan contact met ons op, dan maken we een persoonlijke afspraak.

Oh, en wil je deze 10 handige sollicitatietips in een gratis E-book hebben? Check dan even deze pagina waar je het direct aanvraagt!

Auteur

Bart Balm

Publicatiedatum

23-10-2020 9:15

Delen